HEM  

OM OSS  

GRUNDKURS ER ORT  

GRUNDKURS LINKÖPING  

FORTSÄTTNINGSKURS

TINNITUSKURS

NYHETSBREV  

KONTAKT

 

  
Grundkurs i Linköping
Fysioterapi vid yrsel och balansrubbningar

Digital teoridag 18 mars 2021

Kursen ges normalt i Linköping under två dagar vår och höst varje år. Men eftersom Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd mm kvarstår vill vi ta ansvar för att motverka smittspridning och ändrar tillfälligt upplägget av vår grundkurs om yrsel till en digital teoridag som senare kommer följas av en praktisk dag i Linköping så snart det är lämpligt igen. De två dagarna tillsammans motsvarar vår vanliga tvådagarskurs, men man kan själv välja att gå en eller båda. Om du vill anmäla dig till en digital teoridag finns det platser kvar den 18 mars 2021. Kursen vänder sig till fysioterapeuter/sjukgymnaster som vill kunna undersöka och behandla patienter med yrsel och balansrubbningar. Så snart det är möjligt anordnar vi även våra vanliga 2-dagarskurser på plats i Linköping igen.

Digital teoridag: Via Zoom hålls korta föreläsningspass varvade med fråge- och diskussionsstunder om balansens anatomi och fysiologi samt de vanligaste yrseldiagnoserna såsom godartad lägesyrsel, vestibularisneurit, åldersyrsel, cervikal yrsel, centralneurologisk yrsel m.fl. Du behöver en dator med god nätuppkoppling samt kamera och mikrofon för att delta.

Praktisk dag i Linköping: Innehållet i denna dag blir ffa undersökning, bedömning och behandling av yrsel och balansnedsättningar med fokus på praktiska demonstrationer och övningar. Datum bestäms senare.

Följande material ingår i kursen; åhörarbilder från föreläsningarna, statusblad, träningsprogram för olika diagnoser, övningsblad för gruppträning, yrselfrågeformulär.

Kursavgiften är 3.400 kr exkl moms per kursdag.  Luncher och fikan ingår vid kurser i Linköping. Anmäl dig genom att maila till teamvertigoinfo@gmail.com och ange namn, adress, telefon, fakturaadress och eventuella kostönskemål. Anmälan är bindande men ej personlig (dvs platsen kan lämnas över till kollega). Om du inte vill anmäla dig nu men är intresserad av kommande kurser kan du hålla utkik här på hemsidan eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Uttalanden från tidigare deltagare:

  • ”Ny kunskap som är lätt att använda direkt i klinik”

  • ”Bra att varva teori och praktik”

  • ”Mycket om sjukgymnastisk bedömning och träning”

  • ”Konkreta användbara tips och verktyg”

  • ”Mycket bra att få tips på övningar och träningsprogram”